Friday, October 3, 2014

sem 1 dah habis!

salam semuaaa! uwarghh dah lama tak update blog ni. kinda busy seriously T_T
 last post pon pasal IPG hari tu, terus tak update. keke. So hari tu, aku tak dapat pon IPG. bukan rezeki aku kat situ. yeahh. aku pon bersyukur jugak, sebab aku taknak. hee :p
so sekarang ni aku study dekat Kolej Mara Kuala Nerang ! (KMKN)
Foundation in Science and Technology aliran engineer (FiSTUnikl)

 

KMKN ni swasta, tapi bawah MARA. study kat sini memang best gilee. persekitaran bersih. accommodation mantop. mostly perfect ah. tapi satu je yang aku tak puas hati kadang-kadang, line susah sikit. lagi-lagi yang pakai maxis. haha. kalau celcom tu okay je kat sini. sebab kawasan dia pekan sikit. itu yang susah tuu. tapi takpe, lagi bersyukur ape line takde. sebab senang sikit nak study. ni, asyik pegang fon je. ye dak? pasal line tu aku tak kesah sangat sebab yang pentingggggg makan FREE! wahaha. sebab MARA yang tanggung. dah la makan 5 kali sehari. memang bertambah ah berat badan aku duk sini -.- 
setiap bulan dapat elaun. RM 100 je. tapi takpe la kann. sebab asrama dah free, makanan pon dah free. nak bayar ape lagi.. kan kann. so memang cukup la buat aku sara fon aku ni. hewhew

lifestyle kat sini pon bagus. pergi kelas, lelaki pakai kemeja. dan wajib berbaju kurung bagi perempuan. i repeat once again, BAJU KURUNG. haa UIA pon tak macam tu. haha. and of course pakai tudung pon wajib. budak-budak TKC and RMC pon ramai study kat sini. aku ni macam nak promote KMKN ajee. haha. pon bolehhh
so met my classmates! :D

 kelas aku ade 8 org perempuan, 11 org lelaki. so total 19.
hidup kat sini macam kat sekolah la. sebab dia kolej. bukan university lagi. hari-hari start kelas pukul 8. habis kelas pukul 2. panggil lecturer pon cikgu. sweet kan? haha!

actually, aku baru je habis SEM 1. yayy! so cuti sebulan yayy :D
so sekarang kat rumah, tak tau nak buat apeeeee . time kat kolej dulu bukan main lagi niat nak buat itu, ini. ishh.
erm okay lah. dah takde benda nak merapu dahh. sambung lain kali kbye :*

No comments :