Friday, December 20, 2013

Result PMR di Maahad Muhammadi Perempuan


evening people! dah lama jugak tak post. so semalam keluar result PMR. So tahniah kepada mereka yang dapat result best-best. yang tak dapat result best pon tahniah jugak. korang dah usaha kan. so tak perlu sedih sedih okayy ^^
so kat bawah ni keputusan PMR sekolah aku. -Maahad Muhammadi Perempuan (MMP)

aku bukan nak bangga ke riak ape, cuma nak bagitauu :p


   


so seperti yang terteraaaa, even sekola YIK dapat keputusan lebih tinggi dari sekolah 'UMNO', tapi as expected, tak pernah nak keluar TV. malu mungkin? lalalala. 

so aku harap result SPM pon se'gempak' result PMR ni. yeah, insya-Allah :)




Tuesday, December 17, 2013

dari mana datangnya Syiah?




it might a be short post. tapi aku harap ia berguna. 

Presiden Iran telah memanggil ke semua Ulama Sunnah dan Syiah, bertujuan untuk mengetahui perbezaan di antara mereka. Ke semua Ulama Syiah menghadirkan diri, tetapi seorang Ulama Sunnah tiba sedikit lewat berbanding Ulama Sunnah yang lain-lain. Ulama Sunnah tersebut berjalan sambil mengepitkan kasutnya di celah lengannya. Ulama Syiah memandang kehairanan sambil berkata, “Kenapa kamu mengepitkan kasut kamu begitu?” Ulama Sunnah itu menjawab, “Saya terdengar bahawa semasa zaman Rasulullah SAW, Syiah gemar mencuri kasut.” Ulama Syiah menjawab,“MANA ADA Syiah semasa zaman Rasulullah SAW?” Ulama Sunnah seraya berkata, “Jadi perdebatan kita telah tamat. Kesimpulannya, DARI MANA datangnya agama kamu?”
-Sheikh Ahmed Deedat-

Wednesday, December 11, 2013

LADIES WATCHES NEW ARRIVAL



Item Code: LW101
Harga Termasuk Pos: RM310



 

 

Item Code: LW102
Harga Termasuk Pos: RM340




Item Code: LW103
Harga Termasuk Pos: RM340






Item Code: LW104
Harga Termasuk Pos: RM340




Item Code: LW105
Harga Termasuk Pos: RM340


----------------------------------------------------------------------------------
LANGKAH-LANGKAH UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN

1) Pilih produk yang ingin di tempah
2) Semak item code dan harga produk
3) Buat pembayaran ke akaun Maybank
4) Berikan details anda kepada kami di Facebook atau SMS ke 0134346197 (NO CALL)

***************************************************************************
Berikan butiran seperti :

1. NAMA :
2. ALAMAT :
3. NO. TELEFON :
4. ITEM CODE:

***************************************************************************

Semua barang yang dipamerkan ini adalah ready stock dan bukan pre-order. Sekiranya anda berminat boleh terus tempah daripada kami. Barang yang anda order akan dipos secepat mungkin menggunakan khidmat Pos Laju. Kebiasaanya bungkusan yang dihantar menggunakan khidmat Pos Laju hanya mengambil masa 1-3 hari untuk sampai ke destinasi kesemua negeri dalam Malaysia. Perlu diingatkan bahawa kami hanya menerima tempahan untuk penghantaran ke seluruh Malaysia sahaja, bukan untuk penghantaran ke luar negara. Harga yang dipamerkan telah termasuk kos Pos Laju kecuali diberitahu. Urusan hanya dijalankan diatas talian dan tiada cod. Harap Maklum


Tuesday, December 10, 2013

Tempahan blog

so sepanjang 3 bulan ni, daripada aku makan tidur makan tidur, baik aku buat tempahan edit blog! so siapa-siapa yang nak suruh aku edit, silakan. jangan mau-malu. heheh ;D
Alin Afina menerima tempahan :
 Header blog
 biasa / animated (gif) 
 Footer
 Full template
 Facebook cover
 Twitter cover
Tshirt design (design sahaja)
 Props untuk perkahwinan (photobooth) boleh klik SINI!
 Kad kahwin boleh klik SINI !
 Cara buat tempahan :
 Tempahan boleh dibuat melalui Facebook, Twitter atau email kat alinrosdi@gmail.com
 Selepas bersetuju dengan tempahan, baru buat pembayaran (pembayaran deposit 50% dikenakan)
 Pembayaran boleh dibuat melalui Bank Simpanan Nasional dan CIMB sahaja. 
 Kalau harga RM 10 kebawah, boleh bayar pakai top up.
 Bayaran adalah FULL PAYMENT.
 Design blog :
 tetapkan tema blog. means, colour apa yang korang nak.
 kalau ada blog yang korang suka, korang boleh bagi link kat saya sebagai contoh jenis blog yang korang nak.
 saya tidak sediakan doodle. so kalau korang nak, kena cari doodle sendiri ye :)
 Senarai harga :
Header biasa - RM 5
Header animated - RM10
Footer - RM 3
Facebook cover- RM 5
Twitter cover- RM 5
Tshirt design - RM 3
Full template - RM 20

--- HARGA BERGANTUNG KEPADA JENIS DESIGN!---
Contoh header animated :

Contoh Twitter cover :

Contoh Facebook cover :

Contoh footer :

Contoh Tshirt design :




*DOODLES : CREDIT TO MR GOOGLE*

10 amalan yang merosakkan otak


  Tidak mengambil sarapan pagi
 Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif,


 Terlebih makan
  terlebih makan akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak


  Perokok
 asap rokok akan mengakibatkan sel sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit Alzheimer.


  Penggunaan gula berlebihan
 pengambilan gula berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrisi. selain itu, ia akan menganggu perkembangan otak yang sihat


  Pencemaran udara
 otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia. pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak


 Terlebih tidur
 tidur adalah bagus untuk merehatkan otak, tetapi masa tidur yang panjang boeh mengakibatkan sel-sel otak mati.


 Menutup muka ketika tidur
 tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon  dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.


 Membiarkan otak bekerja semasa kita berada di dalam keadaan kurang sihat
 bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak


 Kurang berimaginasi
 berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. kurangnya berimaginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifan otak menurun


 Jarang berfikir
 jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. oleh itu, perbincangan membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.