Saturday, May 25, 2013

speechless.

hai people. i'm back from library and chemi's class. huu.
act, hari ni ada kelas bio. tapi cikgu aku tak ada. bercuti katanyaa. hee. :3
so... today mood aku dah baik dari semalam. 
k, straight to the point.
semalam, masa aku tengah syok-syok online, sorang member aku call.
Her : Alin, boleh tak nak pinjam DSLR untuk esok? cousin aku nak kahwin.
Aku : ouh okay, nanti aku tanya ayah aku. 
pastu, aku tanya ah kan. ayah aku pon bagi aku 'red' light as dia memang susah sikit bab meminjam barang ni. -.-' 
then ayah aku cakap aa "kalau rosak macam mana?"
aku diam je lah. pastu member aku tu pon call balik and tanya, "so macam mana? boleh tak?"
pastu aku cakap aa yang ayah aku tak bagi kan. dia pon cakap " oh okay"
aku dah mintak maaf dah sebab tak bagi. dia pon okay je.
BUT semalam, she sent me a new msg.
"FRIENDSHIP. it is about being honest, cared, love and trusting. seems like my plan went smoothly. By using DSLR as the subject, now i know how much the value of trustworthy in our friendship.  i just thought about this last night. the last day of our mid term exam. i was so eager to know how much the value of trustworthy in our friendship. yeah. maybe some of you would think that this is ridiculous."
I'm not totally blame her in this case. but i'm sooo suprised what she'd done to me last night. 
dah la aku duk kat parkson semalam. 
pastu menangis kat tengah-tengah parkson tu. pastu ada pakcik tu tengok. 
ishh! memang memalukann :'(
nasib lah parents aku tak tengok. muahahaha.
sedih k sedih. sampai hati dia buat aku macam ni. dia judge aku dengan hanya DSLR. 
mana kepercayaan dia pada aku selama ni. tak sangka pulak benda macam ni terjadiii. huarghh! 
first tu, aku ingat, aku sorang je yang kena 'test'. rupenya 2 orang kawan aku pon kena. 
so aku lega ah sikit. takde la dia marah aku sangat en pasal DSLR tu. 
tapi seriously aku dah rasa awkward gila nak bercakap dengan dia. 
macam orang yang tak pernah kenal -.- BRR.
aku kenal dia since form 1. and she was destined to be my best friend though. tapi disebabkan hal bodoh macam ni, aku dah rasa pelik ngan dia. geram k geram ><
pemikiran sangatlah pelik! ergh. what so ever. perlu ke test-test orang macam tu untuk tanya kepercayaan? entah pape. well. aku tak tau lah ape yang aku buat ni betul atatu tidak. tapi aku dah malas nak fikir pasal benda ni lagi. serabut! 
kalau kau nak kawan ngan aku, biar la ikhlas . tak payah nak test-test orang. sumpah aku cakap, aku kawan dengan kau sangatlah ikhlas. aku tak pernah pon kan test kepercayaan kau kat aku.
tak perlu pon aku rasa. rasanya lah..
P/s: those who read this, please comment and advice me how should I do to 'permanent' this friendship. kbye.

No comments :