Tuesday, May 28, 2013

GA doodles eklusif.

click banner.

warna tudung : #FFA1BF
cawan : #FAFFA4

Sunday, May 26, 2013

Freebies : scalloped image


Freebies. scalloped image :D
drag new tab kalau nak ambik. kbye





Saturday, May 25, 2013

speechless.

hai people. i'm back from library and chemi's class. huu.
act, hari ni ada kelas bio. tapi cikgu aku tak ada. bercuti katanyaa. hee. :3
so... today mood aku dah baik dari semalam. 
k, straight to the point.
semalam, masa aku tengah syok-syok online, sorang member aku call.
Her : Alin, boleh tak nak pinjam DSLR untuk esok? cousin aku nak kahwin.
Aku : ouh okay, nanti aku tanya ayah aku. 
pastu, aku tanya ah kan. ayah aku pon bagi aku 'red' light as dia memang susah sikit bab meminjam barang ni. -.-' 
then ayah aku cakap aa "kalau rosak macam mana?"
aku diam je lah. pastu member aku tu pon call balik and tanya, "so macam mana? boleh tak?"
pastu aku cakap aa yang ayah aku tak bagi kan. dia pon cakap " oh okay"
aku dah mintak maaf dah sebab tak bagi. dia pon okay je.
BUT semalam, she sent me a new msg.
"FRIENDSHIP. it is about being honest, cared, love and trusting. seems like my plan went smoothly. By using DSLR as the subject, now i know how much the value of trustworthy in our friendship.  i just thought about this last night. the last day of our mid term exam. i was so eager to know how much the value of trustworthy in our friendship. yeah. maybe some of you would think that this is ridiculous."
I'm not totally blame her in this case. but i'm sooo suprised what she'd done to me last night. 
dah la aku duk kat parkson semalam. 
pastu menangis kat tengah-tengah parkson tu. pastu ada pakcik tu tengok. 
ishh! memang memalukann :'(
nasib lah parents aku tak tengok. muahahaha.
sedih k sedih. sampai hati dia buat aku macam ni. dia judge aku dengan hanya DSLR. 
mana kepercayaan dia pada aku selama ni. tak sangka pulak benda macam ni terjadiii. huarghh! 
first tu, aku ingat, aku sorang je yang kena 'test'. rupenya 2 orang kawan aku pon kena. 
so aku lega ah sikit. takde la dia marah aku sangat en pasal DSLR tu. 
tapi seriously aku dah rasa awkward gila nak bercakap dengan dia. 
macam orang yang tak pernah kenal -.- BRR.
aku kenal dia since form 1. and she was destined to be my best friend though. tapi disebabkan hal bodoh macam ni, aku dah rasa pelik ngan dia. geram k geram ><
pemikiran sangatlah pelik! ergh. what so ever. perlu ke test-test orang macam tu untuk tanya kepercayaan? entah pape. well. aku tak tau lah ape yang aku buat ni betul atatu tidak. tapi aku dah malas nak fikir pasal benda ni lagi. serabut! 
kalau kau nak kawan ngan aku, biar la ikhlas . tak payah nak test-test orang. sumpah aku cakap, aku kawan dengan kau sangatlah ikhlas. aku tak pernah pon kan test kepercayaan kau kat aku.
tak perlu pon aku rasa. rasanya lah..
P/s: those who read this, please comment and advice me how should I do to 'permanent' this friendship. kbye.

Friday, May 17, 2013

Soalan Cepumas kepada Mangsa Tag

haalooo! long time no post right. aku exam . so tak sempat nak post. 
act, minggu ni pon still exam. hehe :p
addmath semalam susah gile woiii. hancur kertas akuu. erghh =.='
nvm. perkara dah lepas, jangan diungkit lagii. hua3.
k. hari ni nak join benda bawah ni.
 a big thanks to Raydah and Shazryena 'cause invited me to join this! :D
11 things about myself :

1- seorang yang peramah di alam maya, tapi pemalu dia luar! hahaha. k, kantoii :p
2- suka baca novel, blogging, editing and i love photography so much :D
3- suka budak-budak. lebih-lebih lagi yang pipi tembam tuu . awww!
4- fan of OneD, Maroon 5 and many moreee :3
5- easily get jealous :p
6- seorang stalker. so bewareee. hahaha
7- suka makan. tapi tak suka diet -.-
8- suka buang masa :p
9- suka berkawan dengan orang yang species gila-gila :D
10-  I hate SWEET TALKER. -.-t
11- I don't trust boys.

11 soalan daripada Raydah :

1. Ape komen anda tentang blog raydah?
comel, kemas dan menarik. hikhik. 

2. Agak2 raydah ni org yg mcm mne?
peramah mungkin :3

3. Andai diberi peluang untuk berjumpa dgn seseorang, siapakah org tu?
Our Prohet, of course!

4. Apakah perkara yg paling m'gembirakan pernah berlaku dlm hidup anda?
entah la. ape yeee. hehe

5. Puas hati x dengan diri anda skrg? Sbb?
no, until I get A+ in ADDMATH !

6. Sekiranya diberikan 1 juta, ape yg akan anda lakukan dgn duit tu?
bawak parents pergi Mekah. pastu beli semua jenis gadget kat atas dunia nii. hihi

7. Apa yg anda akn lakukan sekiranya ditinggalkan keseorangan di dlm hutan yg gelap 
pd waktu malam yg sunyi?
saya akan duk kat situ diam-diam sambil tweet "Saya Sesat!"

8. Soalan No. 7 td pelik x? 
sangatt! :O

9. Setiap kali nak masuk tidur, ape yg akan anda bygkan?
tak bayang pape. sebab dah mengantuk sangat. haha

10. Haiwan ape yg paling anda takutkan?
LIPAS!

11. Dlm byk2 warna, warna pae yg paling anda suke? sbb ape? ade sejarah ke?
or still xtau kenapa? ^^
Pink semestinyaaa. sebab... comel. hehe

11 soalan daripada Shazryena :

1. introduce yourself
ouh I'm done with it ^^

2. Matapelajaran yang kamu suka?
physics and addmath. but i never got A in addmath. how saaadddd! T_T

3. Fav teacher?
Cikgu Rosli. tapi sekarang dah tak belajar dengan dia. huuu.

4. time cuti suka buat ape?
online, jalan-jalan ngan family, tidur. hahaha

5. pernah tak scandal and dengan siapa? :O *jujur tau! mbahaha*
errr? soalan jenis ape nii. haha. hurmm. entah laa :p

6. say something about me
cutee. hahaa :3

7. Being my friends on FB?
ouh. nope. but you can add me surely.

8. saya sombong kaa? *ramai kata sombong :'(*
ouh. hee. tak tau. cause I don't know you. but seems that you're not :)

9. suka binatang apa?
binatanggg? err. rabbit! :D

10. kalau Shaz depan mata, korang mau buat apa?
eheh. k, tak paham soalan ni. say hai maybe . hehe

11. orang yang pernah buat korang sakit hati?
my ex.
~---------------------------------------------------------------------------~
okay, done answeringg ! :D *dancedance*
I dont have any ideas to ask you back. sorry T_T'
that's all. okay, byee ^^

Friday, May 3, 2013

[VIDEO] Munajat untuk kemenangan Islam..This is Kota Bharu !!





Di Kota Bahru jam 3:30am tadi.. tatkala ramai antara kita sedang lena.. 

mereka mengangkat doa dan meminta agar pilihan terbaik bagi negara kita...ALLAHUAKBAR..!! 

negeri kau hadoo? :p