Friday, February 22, 2013

video lawak.

hai. tadi , mak aku bukak FB dia. pastu dia terbukak video ni. 
lawak gile anak dia. cam ape jee. comel lak tuu ><
have a look ! :D


pastu ni video pasal parody budak sekolah.
video ni bagus gak aa. sebab ade pengajaran. hahah.
yang ni pun lawak :3



and this is the last onee.
aku nak senior macam ni, even though I'm senior :p



that's all. just sharing. byee ^^

Thursday, February 21, 2013

minggu HEM.

hai . dah lame tak post kann. tak sempat.
straight to the topic, sekolah aku ada buat minggu HEM aka Hal Ehwal Murid :D
aku ditugaskan untuk jadi AJK dewan dan siaraya. 
so dalam minggu ni, aku jarang masuk kelas. T_T
how sadd. dah la setiap malam dalam minggu tu aku tak study. penat punya pasal. *alasan*
erghhh. SPM is just around the corner though. tapi semangat aku untuk belajar 30% jee.
aku perlu kan motivasiii untuk belajar!!!!! ><
k, stop merepek. -_-'
pic bawah ni kitorang ambik time budak2 dah keluar dewan. bhahahaha.
mengambil kesempatan. sungguh tidak patut ! 
mohon jangan tiru aksi kami ini. ceeh ayatt. hahaha :3

Farah was eating her 'ayam goreng' while posing.
Erghhh. tak senonohh xDD

We are DHOBITAH (arabics)
dhobitah means pengawas in malay ;3

SERIOUS talk, jadi pengawas amaaaat susah dan banyak cabaran.
bila sebut je perkataan pengawas, automatically, AMANAH dia pun besar.
cuma pelajar je yang buat tak tau. dia ingat senang ke jadi pengawas ni.
dia ingat kita nak ke jadi skema ni. *ACT, I'm not that skema* hihi.
aku skema dengan budak yang kurang ajar dengan aku jee. lalala ~
cuba lah memahami sikit tugas kami. 
PLEASE ; jangan bawak barang haram, jangan pergi tempat haram, jangan buat perbuatan yang mengharamkan! *I hope that my schoolmate will read this post. :3*
nobody wants to be a prefect. tapii.. dah kita terpilih. nak buat macam mana . kann. -.-'

okay, tu je ceramah buat kali ni. lain kali kita sambung yee. muahahaha. bye ^^

Saturday, February 16, 2013

15 RAHSIA KEAJAIBAN KAABAH YANG PERLU DIKETAHUI


Berikut 15 perkara merupakan keajaipan yang kurang diketahui ramai tentang struktur Kaabah dari sudut sains :

1. Mekah adalah kawasan yang mempunyai graviti paling stabil.

2. Tekanan gravitinya tinggi, dan di situlah berpusatnya bunyi-bunyian yang membina yang tidak boleh didengar oleh telinga.

3. tekanan graviti yang tinggi memberi kesan langsung kepada sistem imun badan untuk bertindak sebagai pertahanan daripada segala serangan penyakit.

4. graviti tinggi = elektron ion negatif yang berkumpul di situ tinggi.

5. Apa yang diniatkan di hati adalah gema yang tidak boleh didengar tetapi boleh dikesan frekuensinya. Pengaruh elektron menyebabkan kekuatan dalaman.kembali tinggi, penuh bersemangat untuk melakukan ibadat, tidak ada sifat putus asa, mahu terus hidup, penyerahan diri sepenuhnya kepada Allah.

6. Gelombang radio tidak boleh mengesan kedudukan Kaabah.

7. Malah teknologi satelit pun tidak boleh meneropong apa yang ada di dalam Kaabah. Frekuensi radio tidak mungkin dapat membaca apa-apa yang ada di dalam Kaabah kerana tekanan graviti yang tinggi.

8. Tempat yang paling tinggi tekanan gravitinya, mempunyai kandungan garam dan aliran anak sungai di bawah tanah yang banyak. Sebab itulah jika bersembahyang di Masjidilharam walaupun di tempat yang terbuka tanpa bumbung masih terasa sejuk.

9. Kaabah bukan sekadar bangunan hitam empat persegi tetapi satu tempat yang ajaib kerana di situ pemusatan tenaga, graviti, zon magnetisme sifar dan tempat yang paling dirahmati.

10. Tidur dengan posisi menghadap Kaabah secara automatik otak tengah akan terangsang sangat aktif hingga tulang belakang dan menghasilkan sel darah.

11. Pergerakan mengelilingi Kaabah arah lawan jam memberikan tenaga hayat secara semula jadi daripada alam semesta. semua yang ada di alam ini bergerak mengikut lawan jam, Allah telah tentukan hukumnya begitu.

12. Peredaran darah atau apa saja di dalam tubuh manusia mengikut lawan jam. Justeru dengan mengelilingi Kaabah mengikut lawan jam, bermakna peredaran darah di dalam badan meningkat dan sudah tentunya akan menambahkan tenaga. Sebab itulah orang yang berada di Mekah sentiasa bertenaga, sihat dan panjang umur.

13. Manakala bilangan tujuh itu adalah simbolik kepada tidak terhingga banyaknya. Angka tujuh itu membawa maksud tidak terhad atau terlalu banyak. Dengan melakukan tujuh kali pusingan sebenarnya kita mendapat ibadat yang tidak terhad jumlahnya.

14. Larangan memakai topi, songkok atau menutup kepala kerana rambut dan bulu roma (lelaki) adalah ibarat antena untuk menerima gelombang yang baik yang dipancarkan terus dari Kaabah. Sebab itu lah selepas melakukan haji kita seperti dilahirkan semula sebagai manusia baru kerana segala yang buruk telah ditarik keluar dan digantikan dengan nur atau cahaya yang baru.

15. Selepas selesai semua itu barulah bercukur atau tahalul. Tujuannya untuk melepaskan diri daripada pantang larang dalam ihram. Namun rahsia di sebaliknya adalah untuk membersihkan antena atau reseptor kita dari segala kekotoran supaya hanya gelombang yang baik saja akan diterima oleh tubuh.
"Semoga dengan serba sedikit perkongsian ini dapat memberikan kita manfaat bersama
إن شاء الله

(Peringatan buat diriku sahabat muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah serta umat yang dirindui Rasullullah)

Thursday, February 7, 2013

tak tau nak letak tajuk apa

night people ! \^o^/
dah lama tak post. tak ada masaa. :(
busy ngan homework, animasi, video gapim, website sekolah and TUITION! arghhh. ><
takpe2. ni tahun last. tahun depan dah tak sekolah. yayy! :D
*Clap hands* 
so esok bermulanya cuti sekolah. :D 
sekolah aku cuti 4 hari jee. termasuk jumaat and sabtu. awhh. sad life ;(
sebab sekolah aku takde chinese :/
nama pun sekolah arab, mesti la takde chinese. kann? =.='
apelahh. btw, adik aku yang kedua tu takda. dia pegi lawatan kat perak. wuwuuu. 
boring jugak ah dia takde kan.
sebab takde sape nak layan aku -.-
selalunya, dia lah yang layan aku time cuti-cuti macam ni. haha :(
sedih2. tadi aku call dia, dia cakap, on the way pegi Zoo.
what theee? dah takde tempat lain ke nak pegi. -.- rumah binatang tu jugaklah yg dia pegi. huh.
sungguh takde kerjaaa -__-'

video bawah ni best :D sila tengok. haha


and i found this quotes kat Fb Siddiq.
#Quotes ni takde kene mengena pon dengan entry aku. tapi saje je nak share . haha
I want a husband/wife who will get mad at me when I miss a prayer...I want a husband/wife who will pour cold water on me when I don't get up for Fajr Salah...I want a husband/wife who will draw me closer to Allah, who will get upset when I lie, cheat and do bad things and anything wrong...I want a husband/wife who will call me after everyMaghrib Salah to read Qur'an together...I want a husband/wife who will wake me up in the middle of the night for us to pray together and ask forgiveness from Allah.♥