Friday, November 30, 2012

Favorite

lagu-lagu yang aku wajib bukak setiap hari :3

They don't know about us - One Direction
He gave this song to me ._.

Last Friday night cover - Dave Days

Beauty and a beat cover - Hollywood Ending Band

As long as you love me / Beauty and a beat cover - Before You Exit (BYE)

okay, that's all. bye :p

Thursday, November 29, 2012

tak tau nak letak tajuk apa ._.

okay, gambar ni takde kene mengena pon dengan post aku -.-
hai! :D
dah lama tak update blog. :3
tadi aku pegi sekolah. fuuhh. sudah lame tak pegi sekolah.
sekolah aku ada buat kelas tambahan, khusus untuk Form 4. tapi aku tak penah pegi.
 baru 2 kali kot pegi.
 termasuk hari ni* hehee -.-'
entah mimpi ape, tiba-tiba aje rasa nak pegi.
rindu ngan kawan-kawan mungkin. :3
aku pergi tuisyen kat luar . 
lagi best dari kelas tambahan kat sekolah.
sebab aku tak paham cikgu aku mengajar kat sekolah. :'(
sedih okay sedih.
so, setiap hari, aku tuisyen pagi, petang dan malam.
intensif punya.
 fuhhh. nasib tak gila aje. =.='
mana ada orang gila sebab belajar* alahaii.
aku tuisyen banyak ni sebab aku ni kuat main tahun ni! tahun depan dah nak SPM.
satu habuk pon aku tak paham apa cikgu aku mengajar kat sekolah.
hurm2. tolong jangan contohi budak ni okay* :(
pastu tadi, aku jumpa la member-member aku
semua duk pakat menganjing. 
"hai awak. pergi bercuti kat mana? lama betul tak datang sekolah"
=.='
so aku sengih jelah . haha. 
tak kuasa aku nak layan dorang tu -.-
ahhh. xde mood aku nak type panjang-panjang.
malas. muehehe. so babai :D

Wednesday, November 14, 2012

Habbo-ing

Habbo, I'm back ! ;D
haha. dah berapa bulan stop main, tapi tiba2 je entah mengigau ape, pegi main balik -.-'
mak aku pon tanya aku jugak semalam. "kenapa main benda ni balik ?"
semalam lepak ngan Hares ngan Nazrizal . heheh. kat room sape entah =.='
main masuk je . heheh . best main benda ni . jom la main jugak ! :D
http://www.habbo.com/
kbye. haha

Monday, November 12, 2012

Introduce yourself :)

hai. today nak main game "introduced yourself" :D
Natashya yang ajak . so join je lah :3
Name : Nur Alin Afina
Nickname : Alin, Afina
Age : 16 -this year ^^
School : MMP
Country : Malaysia
State : Kelantan
Twitter : @THEvegas0
Blogger : http://single-mingleeu.blogspot.com/
Facebook : Alin Afina II
okay, that's all. sape nak join, join lah :D

Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas

click this banner ^^
jumlah followers : 515
twitter : https://twitter.com/THEvegas0

Saturday, November 10, 2012

Freebies : header

hye ! dah lama tak buat freebies kan .
so tonight aku buat header.
just take it if you want :3
dah transparent :)
http://i.imgur.com/BR0CT.png


height : 300
width : 800

http://i.imgur.com/RBvSy.png
height : 300
width : 800 

that's all . bye ;D 

Friday, November 9, 2012

Happy Anniversary Umi and Abah

my parents :)

Happy Anniversary Umi and Abah ! muahaha.
I love you so damn much ! :*

hari ni, dah genap 17 tahun Umi ngan Abah aku kahwin . hihi.
semoga berkekalan sampai bila bila :')

Abah's name : Rosdi Bin Mohd. Zin.
Work as : Media Officer
Age : 45 years old -This year
Born on : 27th July 
seorang yang tegas, dah tetap pendirian. means, kalau dia cakap warna tu hitam, maka hitam lah. :3
ayah aku ni Pro bab editing and making video. yelah kan, dia kan kerja media =.='
apelah.
then, dia kerja as videographer (kahwin) sambilan.
hire him now! haha :D

Umi's name : Zakina Binti Harun
Work as : Teacher at SMK Zainab 2
Age : 41 years old.
Born on : 2nd January
seorang yang gorgeous, dan bergaya. ahaha.
mak aku mengajar subject Geography kat skola dia :D
anak murid mak aku cakap, mak aku ni garang. hee. tapi dia garang dengan orang yang tak siap kerja rumah dia je. ngan orang lain dia okay ^^

heheh, that's all. bye :D

Thursday, November 8, 2012

Final exam is over.

haii . hari ni last day sekolah ! waaaa :D
tak happy pon .-.-'
mesti bosan kan cuti. hari tu nak sangat cuti . huh.
 haha. well, manusia tak pernah puas.
bagi cuti, nak sekolah. bagi sekolah. nak cuti . 
tak pernah nak bersyukur . Am I right ? :3
So, hari ni last paper aku :D
exam kali ni tak macam exam pon ada.
mana tak nya, dewan exam bising macam duduk kat pasar je .
pelik betol. lepas tu, ada pulak yang sempat tweet lagi kau tau!
ngek betol, kan? haha.
boleh pulak dia tweet : Bestnye meniru !!!
entah pape je kawan aku nih kan -.-'
aku dapat tau dia tweet pon sebab kawan aku dari sekolah lain yang cakap.
kau mesti tak paham kan ape aku bagitau ni* haha . nevermind, lah :D
ramai yang meniru tu sebab tak ada cikgu yang menjaga kitorang.
entah la cikgu semua pergi mana . aku pon tak tau lah . hee
lagipun, final exam ni tak penting pon bagi sekolah kitorang .
kitorang kan baru je habis exam SMU, so final exam kali ni buat dek je. haha
study pon tidak, macam mana nak jawab kan. duk tawakkal je lah . xD
Plus, tahun depan kan tak tukar kelas. so, main jawab je soalan tu -.-'
dasyatt . haha. klah. that's all . bye :D
// Note : jangan tiru perbuatan kitorang ni okay ? ^^

Wednesday, November 7, 2012

Single, I'm back !

Hai semua .
selamat petang ! huehue.
hari ni aku pegi sekolah ! haha. of course lah aku pegi, sebab exam .
kalau tak, jangan harap nak pergi . hee
esok last exam . waaaa ! sungguh tak sabar :D
Exam tadi, aku main tembak je sebab tak boleh nak tumpu perhatian dekat soalan tu .
ni semua kes semalam punya pasal . sedih k sedih :'(
urm . base on the topics, yeah, I'm single back !
horreyy !* :3

seriously aku sakit hati gila ngan dia semalam.
dia memang jahat kan buat aku camni .
kisahnya, aku stalk FB dia .
pastu, aku nampak dia buat relay baru .
aku tak kesah pon semua tu, sebab aku paham yang dia tu jenis macam tu.
LOL. jenis macam mana ya?
jenis macam playboy ! huh. -.-
sebab selalunya, dia memang suka buat fake relay dengan orang lain .
sebab aku tak buat relay ngan dia, sebab aku taknak kawan sekolah aku kecoh pasal ni.
ohh kesian ~ -.-'

then , aku pon baca-baca jugak komen-komen dia .
memang penuh lah kan pompuan komen kan.
eee. menyampah k menyampah. aku sabar lagi time tu.
pastu, lepas aku stalk-stalk FB dia, aku pon tergerak hati nak bukak dia punya Twitter.
pastu aku bukak lah kan .
scroll-scroll bawah, aku pon terbaca satu mention ni dengan pompuan same yang komen-komen status dia tuh.
dah la gedik pompuan tu ! seksi nak mampos. eeee. geram btol. haha. sabar-sabar*
aku nampak dia mention pompuan tu . dia tulis : sengal punya GF.
time tu, aku memang nak tercabut nyawa tau tak. geram gila gila. ><

dia couple ngan orang lain belakang aku ! erghh.
memang tak guna lah kan .
dah 2 kali dia buat aku macam ni.
hari tu, aku maafkan lagi, sebab aku kesian dengan dia. tapi sekarang ... oh ! never !
pastu, aku pon bukak FB balik, aku pon hantar chat kat dia, mintak putus. muahahaha !
lega hati aku nih . aku taip ciput je , macam ni : dah ada GF lain, eh? k, putus. bye...
haha. lepas taip, aku pon terus log out sebab malas nak dengar semua alasan bodoh dia tu .
=.='
pastu dalam 6.30 lebih , dia balas. aku malas nk bagitau dia balas apa, sebab memang annoying gila-gila . :<
dia marah aku tau tak . eee. bangang betol. hehe.
boleh pulak dia tuduh aku yang aku ni ada BF lain. 
dia auta kan lagi keaadan. macam hampeh je kan. -.-'
lelaki memang macam ni eh ? huh.
whatever lah. aku memang malas dah nak ingat pasal ni lagi.
buat sakit otak tau tak. kang tak pasal-pasal otak aku terkeluar.
hiperbola sungguh*
pastu tadi, aku bagitau kat BFF aku, yang aku dah putus.
kau tau BFF aku cakap apa?
dia cakap :
ALHAMDULILLAH ! pastu, dia pon gelak. -.-'
reaction aku time tu : ERR ? muka blur*
macam apa je kan . haha. tapi bagus jugak single ni, tak ada la pening-pening duk pikir pasal dia je.
Study pon okay. 
Plus, kita bebas . betol tak? hewhew.
Dear Ex, I will never forget what you've done on me . Note that.
bye :')

Tuesday, November 6, 2012

Year End Giveaway 2012

click this cute banner*
Tag : to all my followers
Tarikh tutup : 25 Disember ! so join cepat cepat lah ya ! :D

abang astro yang gatal.

Hai semua ! selamat pagi !
hihi. hari ni aku tak pegi sekolah .
bukan hari je, semalam pon -.-'
bukan semalam je, minggu ni langsung aku tak pegi !
muahahaha. buat macam sekolah bapak aku je kan* -.-'
apa nak jadi lah. teruk betul .
well, aku ada sebab sendirilah sebab ape tak pegi sekolah . bukan saja-saja.
sebab :
1. kalau aku pegi sekolah pon , cikgu aku tak mengajar . sebab budak SPM exam.
2. kelas aku pon tak ada sebab budak SPM pakai.
3. semua batch 96' tak pegi sekolah ! tak kan aku je tergodek godek pegi sekolah . kan?

Argh whatever. aku bukan nak cerita pasal nih pon . haha. :D
nak cerita pasal semalam. 
semalam, aku kan tak pegi sekolah, so aku lepak lah dekat lib - short from library.
lepastu, pagi pagi lagi aku bangun, mandi and siap siap. aku duduk dekat sekolah mak aku dulu.
sambil tunggu kawan aku kat situ. pukul 8 baru dia sampai.
lepas tu, bila kawan aku call yang dia dah sampai kat sekolah mak aku tu, aku pon berjalan lah ngan dia pegi lib.
tak jauh pon, 1KM je kot :3
since aku tak makan lagi, aku pon pegi lah makan kat pasar siti khadijah.
lepas makan-makan, aku pon turun lah.
sambil-sambil jalan, kitorang berbual. lol. skema habis ayat*
pastu, tiba-tiba ada someone tegur. 
aku pon berpaling lah nak tengok sapa kan . 
rupa-rupanya budak astro. alaa, yang bagi bagi kertas tu .
nk promote astro dia lah tu .
-.-'
pastu, dia pon tanya lah aku macam-macam sampai kehabisan air liur aku nak jawab.
*cehh. ayatt. tak boleh blah btol.*
our conversations :
Abg astro : hai, awak ni student ke? U mana?
Me : U ? eh, saya baru je form 4 lah . 
*Ngek je, nampak aku ni macam orang tua ke? -.-' dalam hati lah. haha*
Abg astro : oh ye ke? muka nampak matured je. tak percaya lah. sekolah kat mana?
Me : matured ?! mujur lah kalau camtu . hee. sekolah kat Mahaad Pompuan.
*first time orang cakap muka aku mature! happy okay. LOL.*
abg astro : ouh. dekat ni je kan? 
Me: yelah.
*seriously aku memang malas gila nak layan dia. dah la dah lambat nak pegi lib*
Abg astro: rumah awak dah ada astro tak? 
Me : dahh. 
Abg astro : ye ke nih . remote warna apa?
Me : biru -.-' *kau engat aku tipu-tipu je ke. dalam hati. ahaha*
abg astro: oh ye ke. jadi, awak kene beli beyond lah. saya nak nom awak boleh?
Me : hurm. entah la . lagipun, astro saya rosak. dekoder dia rosak minggu lepas.awak ambik nom ayah saya.
*aku pon bagi nom ayah aku*
dia pon cakap : hah ! lagi bagus kalau rosak. awak tukar beyond ajelah.
Me : awak bercakap ngan ayah saya lah . saya tak tau pape pon pasal astro-astro nih.
pastu bila dia tanya banyak-banyak soalan, dia pon still mintak nom aku.
dia cakap, awak bagi lah nom awak. saya takot lah nak bercakap dengan ayah awak.
*and i was like..... what the kau nih . penakut! nak bekerja macam mana kalau macam nilah gayanye -.-*
bila dia desak-desak terus aku, aku pon tengok kat kawan aku.
bagi isyarat mata kat dia supaya dia tolong aku.
tapi malangnya ! dia buat muka blur ! huarghhh . stress aku macam nih .
aku pon, terus tarik kawan aku blah dari situ .
sakit hati kau tauu. tau nak mengorat aje. tak guna betul.

pastu, aku pon pegi MM kejap-kedai gambar.
pastu, aku pon gerak pegi lib . nasib baik perjalanan aku lancar lepas tu. hihi. takda orang nak ngorat dah
btw, budak yang comel tu tak datang lib ! puas aku tunggu dia . tapi tak datang-datang jugak
well, dia kan SPM. mmg mustahil gila lah kan nak datang waktu exam macam ni -.-'
tapi aku tengok, ada je budak SPM sekolah lain datang lib. huhuu.
takada rezeki kot nak jumpa dia. hurm . biarkan aja lah ..
okay lah, dah penat aku taip panjang panjang . bye :)

Thursday, November 1, 2012