Thursday, October 4, 2012

kenapa burung puyuh takda ekor.

hai ;D
dah brp hari tak update . wuwuwu .
miss my blog so damn much ><
dh bosan dah aku tgk layout blog ni . dah lama tak tukar . hoho
lepas exam aku tukar lah . tak sempat nak edit :3
okay2. hari tu kan, cikgu Sejarah aku ade cerita pasal 
KENAPA BURUNG PUYUH TAKDE EKOR.
 tajuk yang agak bangang di situu *
okay, aku yakin sangat yang semua orang dah denga cerita ni .
tapi cikgu aku cerita dia lain ! so, aku nak share sikit pasal kisah binatang2 nih
haha. cam kelas tadika pulak kan*
cerita pasal kisah binatang :3

okay, let's begin ! ;D

Pada zaman dahuluuuu, lol. skema* 
arghhh . k start ! 
camni, dulu-dulu, ade seekor burung puyuh ngan kerbau kat sawah padi .
pastu, time tu burung puyuh tengah carik makanan . 
So, kerbau pon tak nampak lah kan burung puyuh tu . 
burung puyuh kan kecik, pastu dia duk kat bawah pulak tu. 
kerbau tu pon tak nampak lah dia.
jadi, dia pon terpijak lah ekor burung puyuh tu .
pastu, ekor dia pon tercabut lah .
sebab tu lah burung puyuh ni takda ekor ;3
Then, bila kerbau tu terpijak ekor dia, burung puyuh ni pon marah lah kann .
dia pon tumbuk gigi kerbau tu sampai tercabot. muehehehee.
cam bangang je*
pastu, kerbau tu pon menjerit kesakitan . wahahaa.
dia pon lari lintang-pukang ah . sebab sakit kan .
pastu, di sebelah sudut lain kat sawah padi tu, ade sekumpulan babi -.-
then, bila babi tu nampak kerbau tu, dia pon lari jugak sebab dia engat kerbau tu tengah kejar dia .
dia pon lari-lari, sampai terlanggar pokok pisang ! hee
sebab tu lah hidung babi macam tu xD
asalnya, hidung dia tak macam tu pon. tapi bila dia terlanggar pokok tu, hidung dia pon jadi cam tu .
aku tak nak describe hidung dia macam mana .
korang paham2 je lah :3
Then,
disebabkan oleh pokok pisang tu terkejut yang melampau sebab ade benda langgar dia,
 jantung dia pon terkeluar . lol.
and sebab tu jugaklah, pisang jantung dia kat luar .
kekeke.

okay, done cerita aku buat kali nii :3
nanti aku cerita pasal benda lain pulak kayy . hahaa
Cerita ni hanyalah rekaan je . bukan fakta okayy =.='

No comments :