Thursday, May 10, 2012

Tips cara makan yang betul.


hi ! lama tak update blog . huhu .
maklom lah , exam . urm .
hari ni je sempat nak update sebab esok tak skolah ^^
minggu depan exam bio, chemi, physics*
memang mati ah kali nii ><
HOHO.k stop cite psl exam .
saket otak aku dibuatnya.
okay , malam ni aku nak share tips makan siket .
hehew
aku ada nampak tips makan ni kat dapo rumah aku :D
then aku ambik lah :I

okay , kalau korang nak sihat, baca ni ! kalau nak sakit, tutup blog ni !
hihi . gurau jaa* :p

okay , first skali ,
JANGAN MAKAN SUSU BERSAMA DAGING
JANGAN MAKAN DAGING BERSAMA IKAN
JANGAN MAKAN IKAN BERSAMA SUSU
JANGAN MAKAN AYAM BERSAMA SUSU
JANGAN MAKAN IKAN BERSAMA TELUR
JANGAN MAKAN IKAN BERSAMA DAUN SALAD
JANGAN MAKAN SUSU BERSAMA CUKA
JANGAN MAKAN BUAH BERSAMA SUSU (koktel)

JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI, SEBALIKNYA MAKANLAH BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI !
- TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAH HARI.
-JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM. BARANG SIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM, MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA .

Tips2 ni akan berpengaruh bila korang dah tua nanti :)
Tips2 ni nabi yang ajar tau ! bukan saja2 nak tulis ><
So , amal-amalkan lah .

kalau korang nak tau , Yahudi dah lama dah amalkan tips2 nih . cuma kita orang islam je yg belum tau .
Selalunya, kita pernah dengar MAKAN BUAH SETELAH MAKAN NASI , kan??
betul tak ? Tapi sebenarnya, kita kena makan buah SEBELUM makan nasi. sebab Yahudi ni nak hancurkan umat islam . tu pasal lah dorang suruh kita buat yang sebaliknya .
paham tak maksud aku ? okay good .

k lah .tu je tips yg aku nak share . act, byk lagi tips.
 tapi tgn aku dah lenguh dah taip banyak2 nii
HIHI.
 Bye ! o/