Thursday, May 24, 2012

Jenis-jenis status di facebook :p


#1 Status perli orang / Sarcastic
“Wa dah cakap sama lu.. Nak kelentong orang, bukan orang macam aku okay.. Belajar menipu itu adalah amalan mulia.. Bagus, wa suka orang macam lu..”

#2 Status putus cinta
“Harap-harap dia bahagia walaupun bukan dengan aku..”
“Sorry for everything.. We can’t make it together to the end..”

#3 Status quote
“Women are always beautiful..” -Ville Valo

#4 Status nasihat
“Kita selalu dengan wanita mengadu terkena gangguan seksual.. Siap ada akta undang-undang lagi.. Tanpa kita sedari, kaum lelaki hari-hari terkena gangguan seksual.. Keluar rumah je nengok awek melayu seksi-seksi.. Itu bukan gangguan seksual untuk kaum lelaki ke? Kalau yang dah berkahwin tu tak mengapalah.. Yang belum ada isteri tu, kasihan mereka.. Siapa nak tanggungjawab tu?

#5 Status bermasalah / Berungut
“Kalau cakap salah.. Tak cakap pun salah.. Haih”

#6 Status nak cerita semua
“Bangun pagi tadi aku gosok gigi, lepas tu aku tengok kat tingkap ada makcik tua tengah lintas jalan tapi dia jalan slow gila sampaikan semua keter hon, tapi last-last makcik tu patah balik, aku ingatkan kereta tu nak langgar dia, tiba-tiba waktu tengah hari tadi aku terlupa yang aku dah mandi sebenarnya…bla…bla..bla..”

#7 Status pendek
“erk!”

#8 Status jiwang memanjang
“Urmm.. I’m always thinking about you..”
“Worried n missing u too much..”
“Kan best kalau kita selalu bersama, mesti bahagia kan..”

#9 Status takde motif
“Okay, fine..”

#10 Status show off
“Fuuh.. Penat betol pegi Lowyatt beli laptop Alienware RM6000.. Tapi nasib baik jumpa kedai jual mouse Razer murah.. Dapat la jugak mouse baru RM360 tadi.. Best-best..”

#11 Status kena hack
“Saya rasa saya comel harini.. kan kan kan..”

#12 Status aku kalau tengah bengang
“…”

#13 Status senior bila masuk sem baru
“Siapa nak beli buku rujukan untuk sem ni? Kitorang jual semua buku tu dengan harga -20%.. Kalau berminat pm fb ya.. Serious buyers only..”

#14 Status informative
“LOL Paraguay is the only country to drew all their games in reaching the Copa America final since 1993..”

#15 Status annoying
“Itew asew itew dh ckup baeq ntok diew.. ItEw caYuNk Kamo0 canad2.. MmmuAhh ^_^”

#16 Status troll
“Semua status kat atas tu tak best.. Status yang last ni paling best.. Status ni pasal see more..”

Copy from : Aqilah :p

No comments :