Thursday, May 31, 2012

Segmen tambah followers sampai beribu



click this banner kalau nk join.

Start blogging : 2009 . tapi start active taon lepas :3

Tarikh tutup:1/06/2012 pada pukul 9 malam/10 malam.
so join cepat2 ! :)

k bye o/

Wednesday, May 30, 2012

Sunday, May 27, 2012

FREEBIES : Doodle girl.

Freebies -
I made it myself so don't ever u to re-freebies this !
got meh ?

purple

red

green

pink

doodle ni belom transparent lagii .

xsempat nk buat .
drag to newtab kalau nak ambik.
kbye.

Doodling- my new hobby


hi .
act , Paint Tool Sai makes me doodle crazy lah .
grr . sebab dia la aku duk lukis2 sampai x engt nak tido -.-'
dasyatt .

hee . this is the fourth one since i used paint tool sai.

Third-
better dari semalam punye lah kan . huhu.

k lah. bye sygS o/

Saturday, May 26, 2012

Artwork.

hey . how are you ?
aku baru je balik tsyen tadi .
Addmath*
haha . best siot ><'

then tadi aku lukis doodle :D
pakai Paint Tool Sai .
slalunya aku pakai Photoshop .
tapi hari ni aku cube guna Sai lak .
sbb ramai guna benda tuu .
aku pon try ah buat .
senang kot guna Sai nih :3
senang dari Photoshop lah*


yang ni aku lukis hari nii

yang ni plk semalam .

ni la keje aku bila aku bosan -_-'


kbye.

Thursday, May 24, 2012

Am free.



aww . so cute ! ><

Hey . What's up ?
and yeah , today aku dah FREE from StupidoExamShit!. lalala ~

Semalam en . aku dapat lah soklan bocor . hewhew .
membe aku kasi . 
dia dapat from skolah lain -> MML
-.-'

Then , aku punye lah hafal jawapan dia .
sampaikan soklan objective punya pon aku ambik .
adess .
Pastu cikgu pon panggil masuk dewan sume .
Dah 45 minit aku duk jawab soklan tuh .
aku pon happy gile lah kann sbb aku dah tau ape jawapan dia -_-'
Time tgh excited jawab soklan tu , tibe-tibe je cikgu announce :
"Peperiksaan bagi Tingkatan 4 ditangguhkan . Peperiksaan akan bermula pada jam blablabla"

WTH ?!
Geram gile tau dakk time tuu .
rasa cam nak cekik2 je sapa yang bagitau ckgu pasal soklan bocor tuu .
grr . mmg tak gune ah .
=='
aku dah la nak target A untuk subject tu since i never got A in that subject lah kann .
eeeeee .
shit !
haaa . kan dah byk aku mencarut nii . eh tak patot x patot .

Pastu , cikgu aku pon umum kat depan yang dia dah tangkap 7 orang yang cube untuk meniru .
*bawak masuk nota la maksud dia =.=*
muaahahhaa .! nasib baik aku tak kena . lalalaa .
sbb aku pon bawak masuk nota gak tadi . hak3 :3
dorang tulis jawapan tu kat IC . 
then time cikgu nak check IC , cikgu pon nampak lah kann jawapan tuu .
 Tapi kan , nervous gila aku tadii .
nasib baik aku tak tulis kat IC .
aku tulis kat *tuuuuut* censored* :p
xleh bagitau ! nanti kantoi -.-
haha .
Then cikgu pon marah2 la . hahaha .
sebab ramai yang meniru . adoii .

Adat exam . biase lah kan .

k lah . aku tak nak cite dah . bosann .

btw , hari ni mmg nasib aku baik =.='












Jenis-jenis status di facebook :p


#1 Status perli orang / Sarcastic
“Wa dah cakap sama lu.. Nak kelentong orang, bukan orang macam aku okay.. Belajar menipu itu adalah amalan mulia.. Bagus, wa suka orang macam lu..”

#2 Status putus cinta
“Harap-harap dia bahagia walaupun bukan dengan aku..”
“Sorry for everything.. We can’t make it together to the end..”

#3 Status quote
“Women are always beautiful..” -Ville Valo

#4 Status nasihat
“Kita selalu dengan wanita mengadu terkena gangguan seksual.. Siap ada akta undang-undang lagi.. Tanpa kita sedari, kaum lelaki hari-hari terkena gangguan seksual.. Keluar rumah je nengok awek melayu seksi-seksi.. Itu bukan gangguan seksual untuk kaum lelaki ke? Kalau yang dah berkahwin tu tak mengapalah.. Yang belum ada isteri tu, kasihan mereka.. Siapa nak tanggungjawab tu?

#5 Status bermasalah / Berungut
“Kalau cakap salah.. Tak cakap pun salah.. Haih”

#6 Status nak cerita semua
“Bangun pagi tadi aku gosok gigi, lepas tu aku tengok kat tingkap ada makcik tua tengah lintas jalan tapi dia jalan slow gila sampaikan semua keter hon, tapi last-last makcik tu patah balik, aku ingatkan kereta tu nak langgar dia, tiba-tiba waktu tengah hari tadi aku terlupa yang aku dah mandi sebenarnya…bla…bla..bla..”

#7 Status pendek
“erk!”

#8 Status jiwang memanjang
“Urmm.. I’m always thinking about you..”
“Worried n missing u too much..”
“Kan best kalau kita selalu bersama, mesti bahagia kan..”

#9 Status takde motif
“Okay, fine..”

#10 Status show off
“Fuuh.. Penat betol pegi Lowyatt beli laptop Alienware RM6000.. Tapi nasib baik jumpa kedai jual mouse Razer murah.. Dapat la jugak mouse baru RM360 tadi.. Best-best..”

#11 Status kena hack
“Saya rasa saya comel harini.. kan kan kan..”

#12 Status aku kalau tengah bengang
“…”

#13 Status senior bila masuk sem baru
“Siapa nak beli buku rujukan untuk sem ni? Kitorang jual semua buku tu dengan harga -20%.. Kalau berminat pm fb ya.. Serious buyers only..”

#14 Status informative
“LOL Paraguay is the only country to drew all their games in reaching the Copa America final since 1993..”

#15 Status annoying
“Itew asew itew dh ckup baeq ntok diew.. ItEw caYuNk Kamo0 canad2.. MmmuAhh ^_^”

#16 Status troll
“Semua status kat atas tu tak best.. Status yang last ni paling best.. Status ni pasal see more..”

Copy from : Aqilah :p

Wednesday, May 23, 2012

last day examm !



hye korang ! 
ape kaba ? sehat ? 
bagus2 . Esok last day aku exammm !
fuhh . tak sabar gile rasa ><
Dah 3 minggu aku exam .
penat dowh otak aku .
tak rehat rehat .
cehh* yeye je :p

BTW.
hari ni membe aku pegi Mekkah .
untung lah diaa .
kan2 ?
Will miss you kawan*
dah la esok dia tak masuk exam .
xadil ! >< haha
semoga selamat pergi dan selamat pulang :3
bak kata membe aku sorang lagii , pegi 6 orang balik pon 6 orang.
jangan tak cukup sudahh ~
hihi .
k lah . aku nak mandii ! :I

Tuesday, May 22, 2012

just laugh ._.

Aku jmpe ni kat Facebook .
HAHA. 
:D

 

 

 

 

 

 

 

 


kbye .

just sharing.

walau segigih mana para saintis dan ilmuan hebat didunia cuba untuk membuktikan kewujudan-Nya, mereka tetap takkan mampu melakukannya. 

kewujudan Tuhan itu bukan untuk dibuktikan dengan pancaindera hina manusia atau dikaji saintifik akal terbatas manusia. tapi kehadiran-Nya untuk kita rasa, beriman dan letak rasa percaya. 

#sharing is caring ;D

Monday, May 21, 2012

Designing own T-shirts :D


heloo .
i was designing my own T-shirts using photoshop just now .
Nak buat T-shirts sendiri lah pulak . huhu .
bosan asyik orang lain je yang design . ye dakk ?
tapi xtau yang mana 1 lawa .
konpiuss ><


This one ?


or this one ? :L

hurm . Nanti la aku tanya membe aku .
hoho . k bye o/







Sunday, May 20, 2012

segmen : AKU NAK JADI BLOGGER FAMOUS

click banner kalau nak join 
Nama blogger : Nicky
Jumlah follower yang diidamkan : 1000+
Tag : Farihah | Min

Tarikh tutup : 31 Mei 2012

Saturday, May 19, 2012

Segmen: Jom kenali kpop bloggers


join segmen lagii ! ><


Click banner ni . kalau nak join lah .

Name : Nur Alin Afina

My bias : 
1. Nickhun -2pm
2. Jeongmin -Boyfriend
3. L.joe -Teen Top
4. Seungri -Big Bang
5. L - Infinite

Act, banyak lagi , tapi malas nak mention semua . hihi .

SEGMENT: SERIOUS FOLLOW BACK

click banner ni kalau nak join, okayh .

-saya nak join segmen ni sebab nak tambah follower . sy punya follower sikit je ;(
tu pasal saya nak join . tak pe kann?
-segmen ni tak membebankan saya pon . tu pasal lah saya join . hewhew

Tag : Farihah

Jom join !

Tuesday, May 15, 2012

Freebies : cute header !


Freebies HEADER ! :D


http://i.imgur.com/Fz1ah.gif

Width : 800
Height : 300
transparent*

Credit doodle : Apit
k , bye !

MANGKUK TANDAS: KENCING BERDIRI? BERAK MENCANGKUNG?

hey . update buat kali ketiga*
haha ! -.-
nak shre sikit tips ni . Aku dapat dari facebook .
Thanks*

k , back to the topic.
MANGKUK TANDAS: KENCING BERDIRI? BERAK MENCANGKUNG? 



Sebelum cerita pasal mangkuk tandas, nak cerita pasal cara betul buang air besar. Lebih baik duduk mencangkung daripada duduk masa buang air besar. Sebab, cuba rujuk dalam gambar rajah di atas tu. Tengok perbezaanya semasa duduk dan mencangkung. Kalau duduk, najis tak keluar habis. Kalau najis tak habis keluar, apa akan jadi? Ikut sunnah, masa mencangkung tu, mengiring sedikit ke kiri atau tekan bawah perut sebelah kiri kalau rasa-rasa najis tu degil nak keluar. Mengiring ke kiri memudahkan najis tu keluar dengan lancar tanpa tersekat-sekat.

Kalau buang air kecil pulak, lepas habis kencing tu, bagi yang lelaki tu, silalah berdehem-dehem 3 kali .
Dan yang perempuan, mengurut bahagian bawah perut (bawah pada pusat). 
Ini kerana untuk memastikan tiada sakibaki air kencing yang tertinggal. 
Nanti bila dah ambil wuduk, ada pulak terkeluar sikit air kencing.
 



p/s : Yang perempuan tu, janganlah kencing berdiri. Tak elok lagi tak sopan.



K. bye .

JOM TUKAR DP !


Minta TOLONG semua shabat
Menukar gambar profil anda

Tahanan Palestin yang berada di Mogok Lapar memerlukan Bantuan anda,
Sila Kongsi Status ini dengan kawan anda untuk menyebarkan KESEDARAN tentang Mogok lapar yang terbesar dalam sejarah ..

Bilal Thiab ... 76 Hari
Thaer Halahleh ... 76 Hari
Hassan Safadi ... 70 hari
Omar Abu Shallal ... 68 Hari
Mohammedd Al-Taj ... 60 hari
Mahmoud Sarsak ... 54 Hari
Faris Al-Natur ... 47 hari
Jafar Ezz Al-Din ... 53 Hari
Abdallah Al-Barghouthi 32 Hari
lebih daripada 2000 Banduan .... 27 hari

Berkongsi dan jangan biarkan Media Barat mengebumikan kes mereka, semua mereka meminta HAK ASASI mereka sebagai tawanan perang, hak Lawatan, Hak pendidikan dan hak-hak lain yang diisytiharkan oleh undang-undang antarabangsa.

*mereka terseksa setiap saat, dan boleh mati bila-bila masa sahaja, ada yang telah turun 30 kg, bleeding di beberapa bahagian di tubuh, dan gigi pun luruh,,, sama-sama kita banyakkan taubat & berdoa untuk ikhwah kita di sana,tolong sebarkan ke semua group yg ada, ini antara usaha kecil yg boleh kita buat , Perang Media !

Korang boleh pegi kat SINI utk tukar DP korang tu :)

aku pon dah tukar . korang bila lagi ?

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

Click banner kalau nak join ^^,

Jumlah Followers : 333
lawa kan number? hihii*

Negeri : KELANTAN ;D

Tarikh tutup : 16 Mei 2012, 11.59 pm.

so join cepat2 ! :)

bye.


Monday, May 14, 2012

Happy Mother's day

hey . aku tak skola hari nii .
sebab ? SEBAB AKU TAK ADA PAPER .
jyeah .!
then tadi aku pegi library jap ngan kawan aku .
best kot . sebab takde orang sangat .
hoho.
k , aku nak wish HAPPY MOTHER'S DAY TO MY MOM
I love you lah :*



mak aku lawa ! kau ada ? :p
k , bye sygS o/