Saturday, March 24, 2012

Event.


Hey , how are you ?

Hari ni cuti . ye2 .
*semua org tau lah*
Esok dh skolah . sbb aku duk kt Kelantan .
Esok ade perhimpunan psl jubli intan .
Apakah?*
jubli intan tu macam event lah .
Buat event , and skolah lain pon ada datang .
Skolah aku jadi 'Tuan Rumah' .
bukan stakat skolah lain je yg datang.
Sultan Kelantan ngan Tengku Mahkota pon datang tau ! ><
waaa . x sabar la .
Taon lepas Tengku Mahkota dah datang kt skolah aku .
tapi taon ni dia nak datang lagi .
Kenapa ek ?*
huhu .

Dah la aku jadi camera girl lagi on that dayy . 
arghh . 
mesti penat gila kann .
tapi xpe . aku suka !
event tu start hari Jumaat - Ahad depan .
Pada pukul 7 pagi - 11 malam .
sape2 nak datang pon boleh :)
*yang duk kt Kelantan je la* :p

Mak aku suruh aku tidur kat skolah je -.-
sbb keesokan hari kne g skolah balik .

Means , aku xde cuti lah minggu depan .!
straight skolah :(
kesiann . kaann ?

Tp, ada forum perdana tau ..haha
best2 .
jemput2 lah datang k ?

Nanti aku update then upload pic pasal event tu .

k , see ya ;D

Wednesday, March 21, 2012

Result SPM.


Hey , how are you ?
okayh . baru je balik skola . 
penatt .
balik2 teros je onn .
hari ni rsult SPM , kann ?
so , korang mcm mana ?
okay ?
ke x okay ?
yang okay tu , tahniah la! :D
yang x okay tu xpe . Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya .
teroskan usaha lagi k ? :)

K , hari ni nak share psl result kat skola aku 
(Maahad Muhammadi Perempuan , Kota Bharu)
 ^o^

Oh , seriously daebak !
Tahniah buat kak2 kat skolah tu .

Seramai 3 orang yang mndapat 12A
Then 24 orang yang mndapat 11A 
Then 15 orang 10A
And 18 orang 9A! 
Tahniahh ! 

Proud to be Maahadians :D

Hope sgt yang aku akan ikot jejak dorangg :')
Doakan aku . taon dpn aku pulak yang SPM nyerh .
huihh . bedebo lah >o<
Okay lah .
That's all .
Goodbye .
o/


Monday, March 19, 2012

Saya Nak Doodle Korea




hey , how are youu ?
okaii . nak join segmen from apit lagii :D

Warna : soft pink
Nama : Nicky

Click banner kalo nak joinn ^o^

Taggies : Qilah | Min

Segmen ni akan ditutup bila2 masa jaa .
so , join cepat2 ! :)

Friday, March 16, 2012

Lawatannn .


Hey how are you ?

okay , hari ni nak share pasal pegi lawatan hari tuu .
First day tu , mmg annoying gila-gila ngn pak cik bas tu .
Why ? 
sebab sume tempat yang kitorg nk pegi semua dia bangkang .
dia cakap :
"xboleh pegi kt sana. bahaya . sbb skang kan hujan"
"xboleh . pak cik x kenal jalan"
grr . mmg geram sgt2 lah kann .
kitorang pegi kat galery je firstday tuu .
nk pegi uptown pon kena canceled sbb pak cik tu tak bagi pegi.
Nasib baik second day mood pak cik baik .
yay ! I love you pk cik :D
pak cik cute!
 ewww . mnyampah aku*hehe :p

Firstly ... kitorg pegi kat sini ..

Masjid kat Perak.
smpai kat sini pukul 5.30 a.m
solat subuh + qiam :)

nak g makan :)

kat Galeri Sultan Azlan Shah
cantik kann ?

Area tempat tinggal .

Second day , pegi rumah binatang aka ZOO -.-
cm budak2*

Geng lawatan (PKS)

farah -.-

At Lata Iskandar , Perak ^^

Farah dan kwn-kwnnya (gajah)
:D

My sporting senior ;D

lalalala

kt bukit merah .

aku suka gambar nii ! smart :D


ni kat Cameron .
Gambar aku snap , okayy .
Bukan Google !
:p
lalala . Amik kat apartment kat cameron :)

strawberryyyy . nyum3 :E

act , byk lagi picca . tapi mls nk upload sbb byk sgttt2 .
k then , byee :)

♥ One Direction



Hey , how are you ?





I love them 
Don't youu ?




Just wanna share . Bye :*

Let's Doodling :D



Hey , how are you ?
Bosan ? Malas nak buat homework ?
 Jom kita lukis doodle ! haha .
*enth pape je*
xpyh susah2 . lukis kat sini pon boleh :)

okay , jom start !
:D



Good luck ! :*


Saturday, March 10, 2012

He's cute !



hey , how are you ?
okay , smlm aku pegi kem pengawas . penat dowhh ! -.-
tido 2 jam je . sedihh ~
TAPI BEST NAK MATI KAU TAU !
haha :D

then malam ni kena tolak g perak ngan pahang plk.
lawatan utk Kelab .
huih . ponat2 .
spe org perak ngn pahang ?
Jom kenal2 ! ;D
hewhew .

Tgk ni ! hensem kan ? 
omaaaa ! I like him <3



Name dia Kim Hye Sung . hoho 
comelcomel ^^
kaaaaannn ? ^o^


*o*
He's damn cute ~!


erghh . cair*
 kalau lah dia bf akuuu ....
haha. gedik* xp
okay lah . that's all for now .
aku nak pegi kemas bilik lak .
bye dear ;)
o/

Tuesday, March 6, 2012

Wedding.



hey how are you ?
Hari ni nak post gambar wedding cousin aku :D
act , dah lame dah dorang kawin .
tapi baru nak post sbb x smpat .
hehe :p
ni diaaaa ! 




Hafifi & Hajar 

Ni je lah yang sempat di-edit :3
agak malas nak edit banyak-2*
^o^

Btw , sume gambar kat atas ni aku edit pakai Photoshop cs5 .

okay then . stakat tu je . bye bye o/

Saturday, March 3, 2012

Aku Dan Lappy





okay . Pagi ni nak join segmen dari Fizgraphic ^^
nak join jugak ? click je banner atas :)

Nickname : Nicky
Warna : soft pink
Lappy : macbook

T A G

TUTO : Fan page di blog




hey , how are youu ?
okayokay . malam ni rase cam nak buat tuto lak
minggu dpn exam pon still nak buat tuto ke ?
kesah ape aku*
haaha
tadi ade budak Farihah ni tanya aku mcm mne nak buat page kat blog tu
xpaham ?
tgk kat bwh ni :)



okay , let's begin! 
First , go to dashboard > design > edit HTML
Then cari code  </head>
tekan CNTRL+F bg memudahkan pencarian.*

copy code di bawah dan paste kan di atas code </head> tadi.

<script src='https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.6.1/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
Dah siap ? save ^^

Next step :

 dashboard > design > page element > add a gadget > HTML/javascript

copy code di bawah ni dan pastekan dalam kotak HTML.

<script type="text/javascript">//<!--$(document).ready(function() {$(".w2bslikebox").hover(function() {$(this).stop().animate({right: "0"}, "medium");}, function() {$(this).stop().animate({right: "-250"}, "medium");}, 500);});//--></script><style type="text/css">.w2bslikebox{background: url("http://3.bp.blogspot.com/-KdSAuv-K7HM/To_WXoWHzJI/AAAAAAAAGvg/5UvL10LUe_k/facebook.png") no-repeat scroll left center transparent !important;display: block;float: right;height: 270px;padding: 0 5px 0 46px;width: 245px;z-index: 99999;position:fixed;right:-250px;top:20%;}.w2bslikebox div{border:none;position:relative;display:block;}.w2bslikebox span{bottom: 12px;font: 8px "lucida grande",tahoma,verdana,arial,sans-serif;position: absolute;right: 6px;text-align: right;z-index: 99999;}.w2bslikebox span a{color: #808080;text-decoration:none;}.w2bslikebox span a:hover{text-decoration:underline;}</style><div class="w2bslikebox" style=""><div>
<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=URL PAGE ANDA&amp;width=245&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;connections=9&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=330" scrolling="no" frameborder="0" style="border: medium none; overflow: hidden; height: 330px; width: 245px;background:#fff;"></iframe><span><a href="http://tutorialuntukblog.blogspot.com/2011/10/tutorial-sembunyikan-fb-fan-page-di.html">Tutorial Here</a></span></div></div>

then siap !
:D
Good luck .

Thursday, March 1, 2012

Random Giveaway by Nabilah Said.


hey . how are you ?
hari ni cam nak join giveaway plk :)



wanna join ? click picca atas ^^

1) Buat entry bertajuk Random Giveaway by Nabilah Said.
2) Linkkan gambar di atas/ entry korang kepada entry aku yang ni.
3) Follow dan Like Fanpage aku
4) Tinggalkan link anda SEKALI sahaja di bahagian komen pada entry aku yang ni.
5) Letakkan senarai sponsor di bawah dalam entry anda (wajib LIKE pihak sponsor dibawah) :

e) Alisa

Senarai Hadiah : 
1) Kasut Eksklusif dari Agape Boutique (kasut lelaki/perempuan : boleh pilih sendiri) (TOP REFERAL) - satu pemenang
2) Cenderamata dari Jepun dari Mid Vill - 2 pemenang
3) Brooch Eksklusif dari Efa Shawls - 3 ~ 5 pemenang
4) Satin Shawls Eksklusif dari Nabilah Said - 2 pemenang
5) Baju Berkolar dari Nabilah Said (men's wear) - satu pemenang
6) 3 Header & 2 Blogskin dari Alisa - 5 pemenang
7) Doodle Eksklusif dari Wan Hazel - 1~ 2 pemenang
8) Topup dari Nanakimie - satu pemenang